Tukkii Bútor Áruház
Tukkii Bútor Áruház
Tukkii Bútor Áruház
Tukkii Bútor Áruház
Magazin

A Barokk Stílus Birodalma - Ismerd meg az elegancia világát.

2019.02.06 15:56

A reneszánsz kort követő barokk jellemzői az ívekben gazdag formák, díszítések és a tökéletes szimmetria. A mozgalmas és teátrális elemekkel továbbá a bonyolult formák tökéletes kidolgozásával nőtte ki magát a stílus a mai előkelő helyére.

Érdekesség, hogy az Itáliából induló barokk stílusirányzat központja mégis Franciaország volt. Európa északi és keleti részein később vált ismertté ez a lenyűgöző stílusvilág. Olaszország területéről elsősorban a karcsú, finom szerkezet építésű Barokk bútor származik, míg a Francia és Spanyol vonalon  a színezetlen faragásokon arany festéssel megalkotott bútorok voltak jellemzőek.

 

A bútorok elsősorban  dió és tölgyfából készültek. A díszítések faragását legjobban Európai fafajok között a dió engedi, így a diófa vált Európa legnemesebb, legkeresettebb bútorépítő fájává.

 

Lássunk néhány példát ezekre a bútorokra a kínálatunkból:

1011-C LUNA KAROSSZÉK

Az olasz gyártású karosszék kiváló megoldás lehet, ha szeretnéd az étkeződet ellenállhatatlanul elegánssá varázsolni. Kényelmes és minőségi kialakításának köszönhetően hosszú éveken keresztül hűséges társad lesz a mindennapok során.

300-DM CARLOTTA DÍVÁNY

Íme egy igazán kényelmes és mutatós dívány, melyben imádni fogod az eltöltött időt. Képzeld el, ahogy a kedvenc könyveddel relaxálsz ebben az igazán elegáns és dekoratív ülő alkalmatosságban, mellyel biztosan elkápráztatod vendégeid tekintetét. Kiváló minőségéről a wenge fa gondoskodik.

401-D LEVANTE BERGERE 2 SZEMÉLYES SZÓFA

 

Ez a gyönyörű barokk szófa kiváló választás lehet azoknak, akik szeretik az igazán egyedi bútorokat. Váza tömör fából készült, ezért a hosszantartó minőség garantált. Hoteleknek, kastélyszállóknak is kiváló választás.

432-P VINTAGE FOTEL

Egy rendkívüli fotel különlegesség a Vintage, amely még a barokk stíluson belül is egyedi eleganciájával teszi feledhetetlenné az otthonod megjelenését. Ez a fotel tökéletesen alkalmas rá, hogy elkényelmesedve benne kipihenjük a nap fáradalmait.

Ha szeretnénk röviden megfogalmazni, hogy milyen otthonokba illik leginkább ez a stílusvilág, amit a barokk képvisel, akkor egyértelműen a klasszikus elegancia kedvelőinek ajánlanánk. Azoknak, akik szeretik a tartós és igazi asztalos munkával készült különleges bútor remekműveket, amelyekkel nem találkozhatunk máshol. Mindemellett hotelek, kastélyszállók számára is nagyon jó választás lehet, hiszen különleges formavilágával igazán egyedi megvilágításba helyezi a helyiségek hangulatát.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. paypal